2009年4月25日土曜日

黒にんにく



コレなんとにんにくなんです。

癌、高血圧、動脈硬化、心臓疾患、
コレステロール、血液浄化、美容等々
に効果があるらしいです。

抗酸化力が普通のニンニクと比べて10倍も
強いらしいです。

食感も味もドライフルーツのようで
食べやすいけど、
ちゃんとニンニクの香りはあります。
でもあんまりニオイは気になりません。私は。

細かくしてドレッシングに使おうかな。

Warabi Mochi



Warabi powder  100g
Sugar                     50g
Water                  500ml

Kinako (soybean flour)
Molasses

"Warabi Mochi" is a traditional Japanese sweets.
It's good to have with either a cup of green tea or  matcha.

Combine everything in a pot and cook over medium heat.
When it becomes sticky and clear color, cook over low heat. 

Place the mochi in a container.
(It's better if the container is wet otherwise the mochi would get stick.)

Keep in a refrigerator to cool.

You can eat the mochi plain-with nothing on them, but I recommend put
some kinako and molasses on it.

昆布茶/紅茶キノコ


今日初めて買ってみました"KOMBUCHA"
アメリカの健康マニア達の中で密かにブームきてるみたいです。
スーパーで色んな味が売ってます。

日本人が飲む昆布茶とは全く違う成分&味だけど、覚えのあるアノ味覚。

フルーツと酢

カスピ海ヨーグルトみたいに、菌で作られるそうです。
家でも作れるので興味がある人は是非作ってみて下さい。(白いのが菌から出来たキノコ)


がん予防、肌、髪、アンチエイジング、新陳代謝、アルカリ体質改善、
食欲コントロールなど色々効果があるそうです。
ちなみに日本では紅茶キノコという名前で流行したことがあるらしいです。

UDON




Water                      1 cup
Salt                          4.5 teaspoons
Bread flour             3.5 cups
All purpose flour   1.5 cups
Bread flour             for  dusting

Take a little bit of water and mix with the salt. When it dissolves in the water, add the remaining water. Combine the flours.

Using your hand, knead until it makes a dough. Then put it into a big plastic bag, take your shoes off and walk on it for 15 to 20 until it becomes smooth! It's the most fun part, but you'll be tired. I recommend to do this with some friends to take turn.


Take the dough out of the bag and shape it into a ball.
Put the dough back into the bag and let it sleeps for 3-4 hours.

Sprinkle the bread flour on the surface.
Roll out from the middle by using a rolling pin.
Rotate the dough and continue to roll and roll and roll....until it is 1/8-inche(3mm).

Fold into three and slice the dough into 1/8-inche.

Put the noodles in a boiling water and cook for 6-7 minutes.
You need to stir it otherwise it would get stick.
Drain and rinse the noodles by cold water.

I bought a "Mentsuyu" which is a basic Japanese noodle soup.
You could get it at any Asian supermarkets. 

Ground ginger
Green onion
Scraped Kombu
Wasabi
Ground yamaimo
Sichimi (seven-spice pepper)
Mochi

I like to put some boiled spinach and sichimi.